Onze 4 ambities
4.

Ambitie 4:

naar mede-eigenaarschap

Cet hva blaadje

Nieuwe coöperaties als oplossing voor woningnood

Woningzoekers zitten klem tussen de overheid en hoge marktprijzen. De overheid richt zich met woningcorporaties op het verzachten van de ergste nood, terwijl huizen op de markt vaak onbetaalbaar zijn. Lector Frank Jan de Graaf en Research Lead Deborah Tappi pleitten in het dagblad Parool voor het oprichten van nieuwe coöperaties.

Voorbeelden

Is Ajax een voetbalclub of een investering?

Het is begrijpelijk dat de raad van commissarissen van Ajax kiest voor professionalisering en dat tot uiting laat komen in de beloning, maar dit roept ook veel kritiek op. Lector Corporate Governance & Leadership Frank Jan de Graaf en Research Lead Transformatie naar mede-eigenaarschap Deborah Tappi, beiden verbonden aan het CET, vroegen in het dagblad Parool om een standpunt van de vereniging en andere betrokkenen.

Transforming ownership in times of overlapping crises

Urgente kwesties rond de wettelijke kaders die ten grondslag liggen aan particuliere eigendoms- en bedrijfseigendomsstructuren waren het onderwerp van gesprek tijdens een Europese conferentie voor academici, beleidsmakers en beoefenaars van transformatieve praktijken op 5 en 6 oktober 2023. De bijeenkomst was georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht. Deborah Tappi, Research Lead Transformatie naar mede-eigenaarschap bij het Centre for Economic Transformation (CET), begeleidde een van de sessies. 

Lancering incubator MeentCoop

Een incubator voor de gemeenschapseconomie en een broedplaats voor coöperatieve ondernemingen. Daarvoor staat de MeentCoop, uitkomst van een samenwerking tussen Waag Futurelab, Commons Network, KasKantine, Oranje Energie, 02025, het Centre for Economic Transformation, StadsmakersCooperatie, Stichting SW-SL en Ru Paré. 

Cet blaadje